Buffel mozzarella Burrata

Buffel mozzarella Burrata

Mozzarella, de heerlijke witte kaas uit Italie. Te vinden in zo veel verschillende varianten, van plakken tot geraspt, en van bolletjes tot Burrata. Jammer genoeg is een goede Mozzarella bijna niet meer te vinden, maar daar hebben wij verandering in gebracht! Want een plak Mozzarella???? Nee, dat kan echt niet meer!

Mozzarella wordt gemaakt van de melk van een Buffel, EN DUS NIET VAN EEN KOE! Na het wrongelen van de verse melk, wordt de wrongel verwarmd waardoor er een draderige en elastische substantie ontstaat. Deze zachte kaassubstantie wordt tot bollen gevormd, et voila! Voor het eten van een echte bol Mozzarella heb je eigelijk niks nodig. Tuurlijk is een tomaatje erbij erg lekker, is een drupje olijfolie nooit weg en kan je het helemaal afmaken met een blaadje verse basilicum. Maar een echte bol Mozzarella heeft zo ontzettend veel smaak, dat het eigelijk niks meer nodig heeft.

Burrata? Ja, Burrata! Vaak worden Mozzarella en Burrata al in één adem samen genoemd, en dat is ook niet zo gek. Burrata is een grote bol Mozzarella waarin overblijfselen van het Mozzarella maken (stracciatella genaamd) worden opgeknoopt. Bij het opensnijden van de bol komt dit verse zachte licht zurige goedje naar buiten vloeien en kan bijna met een lepel worden gegeten. Het is een delicatesse op zich en is een echte must-have voor kaasliefhebbers.





Terug naar overzicht